dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Gulaszowa z wieprzowiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Prosta do przygotowania zupa jarzynowa z mięsną wkładką.

Gulaszowa z wieprzowiną

Składniki:

Gulaszowa z wieprzowiną

 

 

Sposób przygotowania:

Gulaszowa z wieprzowiną
Kiełbasę i wieprzowinę kroimy w mniejsze kawałki np w kostkę i podsmazamy na niezbyt mocno rozgrzanej oliwie na patelni lub w garnku z grubym dnem. Kapustę szatkujemy drobno i dodajemy do mięsa. Cukinie myjemy, kroimy w kostkę i dodajemy do kiełbasy. Marchew obieramy, myjemy,ścieramy na tarce i dodajemy do garnka.Zalewamy 2 szklankami wody,dodajemy pomidory, starty zabek czosnku i przyprawy. Gotujemy ok 30 min.