Sposób przygotowania:
Gulaszowy misz-masz
Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę,cebule posiekać.W brytfance stopić margarynę,wrzucić do niej mięso i smażyć na dużym ogniu od czasu do czasu mieszając,by mięso się nie przypaliło.Do mięsa wrzucić posiekane cebule i smażyć ok.4min.Doprawić solą i pieprzem,dodać przecier pomidorowy i chwilę smażyć.Mięso oprószyć mąką i stopniowo dosypywać tak by nie zrobiły się grudki,doprawić papryką,jeszcze chwilę smażyć,ale nie za długo,bo mięso zrobi się twarde.Podlać gulasz 250ml.wody,dodać listki laurowe przykryć i dusić ok.1i1/2godz.,kapustę osączyć z soku,kabanosy pokroić w plasterki,dodać wszystko do mięsa i dusić jeszcze godzinę.Ziemniaki obrać,pokroić na ćwiartki i dodać do gulaszu na 45min.przed końcem duszenia.Doprawić solą, pieprzem,papryką i szczyptą cukru.Potrawę posypać siekaną natką pietruszki.
góralka
zewa
eli_555
Jojo