Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Gulaszowy misz-masz

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Kto spróbuje to myślę,że nie pożałuje!

Gulaszowy misz-masz

Składniki:

Gulaszowy misz-masz

 

  • 75dag.mieszanego mięsa gulaszowego,
  • 3 cebule,
  • 85dag.kiszonej kapusty,
  • 20dag.kabanosów,
  • 50dag.ziemniaków,
  • 2 łyżki mąki,
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego,
  • 2 łyżki margaryny,
  • 3gałązki natki pietruszki,
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki,
  • 2 listki laurowe,
  • cukier,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Gulaszowy misz-masz
Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę,cebule posiekać.W brytfance stopić margarynę,wrzucić do niej mięso i smażyć na dużym ogniu od czasu do czasu mieszając,by mięso się nie przypaliło.Do mięsa wrzucić posiekane cebule i smażyć ok.4min.Doprawić solą i pieprzem,dodać przecier pomidorowy i chwilę smażyć.Mięso oprószyć mąką i stopniowo dosypywać tak by nie zrobiły się grudki,doprawić papryką,jeszcze chwilę smażyć,ale nie za długo,bo mięso zrobi się twarde.Podlać gulasz 250ml.wody,dodać listki laurowe przykryć i dusić ok.1i1/2godz.,kapustę osączyć z soku,kabanosy pokroić w plasterki,dodać wszystko do mięsa i dusić jeszcze godzinę.Ziemniaki obrać,pokroić na ćwiartki i dodać do gulaszu na 45min.przed końcem duszenia.Doprawić solą, pieprzem,papryką i szczyptą cukru.Potrawę posypać siekaną natką pietruszki.