Sposób przygotowania:
gulasz(zapiekanka) z mięsem i makaronem
Mięso opłukać, pokroić w kostke i podsmażać na oliwie ok. 8 minut. Przełożyć do rondla, dolać bulion, wrzucić ziele, listek, gotowac 20 minut. Po tym czasie dorzucić włosczyzne i jeszcze gotować ok. pół godziny, tak by wywar całkiem odparował. Na koniec przyprawić do smaku. Makaron ugotowacćw osolonym wrzątku, odcedzić. Boczek pokroić w paski, cebule obrać i posiekać, razem podsmażyc na oliwie. Do naczynia. żaroodpornego przełożyć połowe makaronu, następnie podmażony boczek z cebulą. Na to znowu makaron , kukurydzę i mięso z jarzynami. Wierzch posypać startym serem. Zapiekać ok. 25 minut w 180 st. Podawać gorące .
Konczi
5 :)
LUBIEGOTOWAC