Sposób przygotowania:
Gwiazdki smażone
Wszystkie składniki umieścić w naczyniu i zmiksować na jednolite ciasto. Ciasto powinno mieć konsystencję ciasta naleśnikowego. Po zmiksowaniu ciasto włożyć na godzinę do lodówki. W garnku mocno rozgrzać olej. Włożyć na chwilkę foremkę by się nagrzała. Gorącą foremkę zanurzyć w cieście do połowy gwiazdki i przełożyć do gorącego oleju. Smażyć około 30 sekund każdą gwiazdkę. Gwiazdki po usmażeniu układać na ręczniku papierowym by odsączyć nadmiar tłuszczu. W trakcie zanurzenia foremki w cieście trzeba uważać by nie zanurzyć ponad górną krawędź, bo wtedy ciężko będzie zdjąć usmażoną gwiazdkę i się połamie. Gdy gwiazdki lekko przestygną oprószyć cukrem pudrem.*Ciasto najpierw zmiksować z jedna szklanką mąki, jeśli będzie za rzadkie wtedy dodać mąki. Ilość mąki jest zależna od wielkości jajek.
![Gwiazdki smażone Gwiazdki smażone](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gwiazdki-smazone-329400.jpg)
![Gwiazdki smażone Gwiazdki smażone](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gwiazdki-smazone-329401.jpg)
![Gwiazdki smażone Gwiazdki smażone](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gwiazdki-smazone-329402.jpg)
zbysiowa
jaNina
marietta