p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Gyros z indyka z kapustą pekińską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Sałatka gyros z kapustą pekińską

Gyros z indyka z kapustą pekińską

Składniki:

Gyros z indyka z kapustą pekińską

 

  • 25 dag mięsa z indyka,
  • 1/2 szt kapusty pekińskiej,
  • 4 szt. małe ogórki konserwowe ,
  • 1/2 szt. dużego świeżego ogórka,
  • 2 łyżki majonezu domowego,
  • 1 łyżeczka keczupu pikantnego,
  • 2 łyżki przyprawy gyros,
  • 2 łyżki oliwy,
  • szczypta chili,
  • 1 łyżeczka papryki

 

Sposób przygotowania:

Gyros z indyka z kapustą pekińską
Mięso z indyka kroimy w drobną kostkę, dodajemy 2 łyżki przyprawy gyros, 1 łyżeczkę papryki, szczyptę chili, dodajemy 2 łyżki oliwy, wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki. Smażymy kawałki indyka na rumiano na patelni grillowej. Do 2 łyżek majonezu dodajemy 1 łyżeczkę keczupu, mieszamy tworząc sos, 1/2 kapusty pekińskiej drobno siekamy, dodajemy drobno pokrojone ogórki konserwowe i zielony ogórek pokrojony w ćwiartki, wrzucamy usmażonego indyka, dodajemy sos majonezowy, mieszamy łącząc wszystkie składniki i schładzamy w lodówce.