mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Gyrosowy schab z salami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny schabik idealny do chlebka

Gyrosowy schab z salami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gyrosowy schab z salami

 

  • kawałek schabu około 40-50 dag
  • przyprawa do gyrosa
  • salami około 8 plastrów
  • sól
  • ząbek czosnku
  • oliwa 4 łyżki

Sposób przygotowania:

Gyrosowy schab z salami
Schab myjemy i osuszamy . Robimy marynatę : przyprawę do gyrosa mieszamy z oliwa i zmiażdżonym czosnkiem . Schab prószymy solą i nacinamy w poprzek gdzie do środka kieszonek wkładamy plastry salami , smarujemy marynatą i przekładamy do naczynia żaroodpornego Odstawiamy na godzinę .Następnie całość zakrywamy drugim naczyniem i pieczemy w piekarniku w temp 170 C około 40 minut .
Gyrosowy schab z salami
Schab nacinamy i nacieramy przygotowaną marynatą
Gyrosowy schab z salami
Następnie wpycham w kieszonki plastry salami