evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Halibut pachnący kolendrą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Halibut z rozmarynem był pyszny a z kolendrą jeszcze lepszy Polecam !!!!!

Halibut pachnący kolendrą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Halibut pachnący kolendrą

 

  • 300g halibuta filet ze skórą
  • sok wyciśniety z dwóch plastrów cytryny
  • 2 garście świeżej posiekanej kolendry
  • przyprawa do ryb po 1 szczypcie na jeden kawałek
  • sol morska,pieprz świezo mielony wg.uznania

Sposób przygotowania:

Halibut pachnący kolendrą
Rybę dzielimy na kawałki u mnie 4 średnie. Wykładamy na blaszkę wysmarowaną masłem.Każdą porcje kropimy cytryną,oprószamy przyprawą do ryb,solimy,pieprzymy i posypujemy kolendrą. Nakrywamy folią aluminiową i pieczemy 20 minut w 180*C (druga półka od góry-granie góra) i gotowe :) Podajemy z czym kto lubi :)
Halibut pachnący kolendrą
tak powinny wyglądać gotowe porcje przed włożeniem do piekarnika