Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Rybny kramik Buni

Halibut w marynacie mandarynkowej :

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Lekko owocowy smak marynaty służy halibutowi.

Halibut w marynacie mandarynkowej :

Składniki:

Halibut w marynacie mandarynkowej :

 

 

Sposób przygotowania:

Halibut w marynacie mandarynkowej :
Filety halibuta ułożyć w pojemniczki i zalać sokiem z cytryny, mandarynek, olejem . .Zostawić na minimum 1 godzinę . Wyjąć i osuszyć . Posolić i posypać pieprzem mielonym . Oprószyć mąką . Na patelni rozgrzać masło i smażyć na nim na rumiano z obu stron halibuta . Podawać z sałatą z dresingiem mandarynkowym .