evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Halibut w pomidorach

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Ryba wyszła pyszna i soczysta.Polecam ją wszystkim smakoszom halibuta !!!

Halibut w pomidorach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Halibut w pomidorach

 

  • 700g halibuta
  • sok z połowy cytryny
  • 1 duży pomidor
  • 1 mała cebulka czerwona
  • 1 łyżka drobno posiekanego koperku
  • 1 łyżka dobrego oleju + troszke do wysmarowania blaszki
  • sól morska,pieprz świeżo mielone wg.uznania

Sposób przygotowania:

Halibut w pomidorach
Z pomidora usuwamy skórkę i kroimy w drobną kosteczkę.Dodajemy koperek i drobniusieńko posiekana cebulkę oraz olej.Całość delikatnie solimy,pieprzymy i mieszamy. Rozmrożona rybę dzielimy na 4 części,myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kazdą porcje kropimy sokiem z cytryny,solimy i pieprzymy z obu stron.Przekładamy do blaszki wysmarowanej olejem.Na każdą porcję halibuta nakładamy a'la salsę pomidorową,przykrywamy folia aluminiową i pieczemy w 180*C grzanie góra 20 minut i gotowe. Podajemy z czym kto lubi.Smacznego :-)
Halibut w pomidorach
Z pomidora usuwamy skórkę i kroimy w drobną kosteczkę.Dodajemy koperek i drobniusieńko posiekana cebulkę oraz olej.Całość delikatnie solimy,pieprzymy i mieszamy.
Halibut w pomidorach
Rozmrożona rybę dzielimy na 4 części,myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kazdą porcje kropimy sokiem z cytryny,solimy i pieprzymy z obu stron.