Sposób przygotowania:
Hamburger
Mięso dokładanie oczyścić, umyć, a następnie dobrze zmielić. Do zmielonego mięsa wbić jedno całe jajko i całość dobrze wymieszać. Z ciasta mięsnego uformować okrągłe kotleciki. Uformowane kotlety piec na patelni, na rozgrzanym oleju z jednej lub drugiej strony. Każdą z bułeczek z sezamem przekroić na pół. Ogórki kiszone pokroić na plasterki. Cebulę obrać, umyć pod zimną wodą żeby nie szczypała w oczy i pokroić na paseczki. Pokrojoną cebulę lekko podsmażyć na rozgrzanym oleju. Pomidor bardzo dokładnie umyć, a w następnej kolejności pokroić go na plasterki. Do przekrojonych bułeczek dać po jednym liściu sałaty, plasterek pomidora, dwa plasterki ogórka kiszonego, trochę cebuli, usmażonego kotlecika, plasterek sera, a na sam wierzch dać trochę musztardy i ketchupu i bułeczkę nakryć drugą połówką. Gotowe hamburgery można jeszcze chwilę podsmażyć.