Sposób przygotowania:
Hamburger domowy Wafelka
Mięso umyć, osuszyć. Cebulę i czosnek obrać, umyć i osuszyć. Wszystko zmielić w maszynce do mięsa.Dodać jajko, bułkę tartą, przyprawić kucharkiem i pieprzem. Wyrobić jednolitą masę. Uformować okrągłe, płaskie kotleciki, grillować w grillu elektrycznym przed kilkanaście minut. Bułki rozciąć na połowę wzdłuż, podgrzać w rozgrzanym piekarniku. Na dolnej części podgrzanej bułki ułożyć po liściu umytej i osuszonej sałaty. Na sałacie kładziemy po kawałku mięsa. Pomidora, paprykę i ogórka umyć, osuszyć. Cebulę obrać, umyć, osuszyć. Pomidora, ogórka i cebulę pokroić w plastry. Paprykę w paseczki. Na mięsku układamy wg uznania przygotowane produkty. Polewamy keczupem i sosem czosnkowym. Przykrywamy górną częścią bułki.