Sposób przygotowania:
hiszpańska zupa pomidorowa
Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulkę, dodać pokrojona w cienkie paseczki paprykę zostawiając ćwiartkę oraz pokrojony drobno czosnek.
Dusić 20 min, dolać około 1.5 litra bulionu i gotować 20 min, posolić.
Wywar zmiksować, dodać sok pomidorowy, koncentrat i puszkę pomidorów, gotować 15 min.
Doprawić pieprzem cayenne i papryka, wrzucić kukurydzę z puszki i poszatkowana w kosteczkę ćwiartkę papryki. Posypać kolendrą.
Podawać z ugotowanymi tortellini z serem, mogą być też z szynką.
Dusić 20 min, dolać około 1.5 litra bulionu i gotować 20 min, posolić.
Wywar zmiksować, dodać sok pomidorowy, koncentrat i puszkę pomidorów, gotować 15 min.
Doprawić pieprzem cayenne i papryka, wrzucić kukurydzę z puszki i poszatkowana w kosteczkę ćwiartkę papryki. Posypać kolendrą.
Podawać z ugotowanymi tortellini z serem, mogą być też z szynką.