Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Hiszpański chłodnik pomidorowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Chłodnik pomidorowy jest idealnym źródłem potasu i polecam go nie tylko w upalne słoneczne dni.

Hiszpański chłodnik pomidorowy

Składniki:

Hiszpański chłodnik pomidorowy

 

Sposób przygotowania:

Hiszpański chłodnik pomidorowy
Pomidory, paprykę i ogórka myjemy. Pomidory obieramy ze skóry, czosnek również. Do malaksera przekładam pomidory, połowę papryki czerwonej i połowę obranego ogórka, pomidory suszone i czosnek. Wszystko miksuję na jednolity krem. Pozostałą paprykę i ogórka kroimy w kostkę. Chłodnik doprawiamy solą, pieprze, octem winnym oraz oliwą i mieszamy. Schładzamy 2 godziny w lodówce. Podajemy z pokrojoną papryka i ogórkiem.