Sposób przygotowania:
Hiszpańskie Carpaccio
Jest to przepis na 4 porcje: Polędwicę wołową pokroić na cienkie plasterki, powinny być grubości kartki papieru. Żeby ułatwić sobie zadanie, można na 30 minut włożyć ją do zamrażarki, żeby stężała- to znacznie ułatwi "zadanie". Pamiętajmy o tym, aby nóż był ostry. Umyte i osuszone liście sałaty postrzępić palcami na kawałki i wyłożyć na talerzach w taki sposób, aby przykryć dno. Na tak ułożoną sałatę położyć plastry wołowiny. Umyte pomidorki przekroić na połowy i również dodać do powstającej kompozycji. Jabłko pokroić na ósemki, wyciąć gniazdo nasienne. Każdą ósemkę pokroić w plastry, następnie układać je na talerzach. Zetrzeć ser na tarce (na duże płatki), posypać sałatkę. Całość posypać prażonymi pestkami. Dla wzbogacenia smaku można skropić sałatkę oliwą z oliwek.
Tit
bigos2806
Dziękuję :) Zachęcam, aby go wypróbować, bo połączenie smaków jest na prawdę powalające :)