rzelkazag

rzelkazag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 379]

Książka Kucharska: Kuchnia śródziemnomorska z produktami Hortex

Hiszpańskie gazpacho truskawkowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Owocowa wersja gazpacho zaintrygowała mnie na tyle, że postanowiłam ją przygotować z pomocą truskawek Hortex.

Hiszpańskie gazpacho truskawkowe

Składniki:

Hiszpańskie gazpacho truskawkowe

 

  • Na 2 porcje:

 

  • 40dkg rozmrożonych wcześniej truskawek bez szypułek Hortex
  • 2 kromki chleba
  • 1/2 szklanki letniej wody
  • kilka liści świeżej mięty
  • 1 mały ogórek
  • 1/3 papryki zielonej
  • 1 mały ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

Hiszpańskie gazpacho truskawkowe
Chleb drobimy i zalewamy wodą. Jak namoknie przekładamy do wysokiego naczynia bądź blendera kielichowego. Dodajemy truskawki, obrany i pokrojony na mniejsze kawałki ogórek, pozbawioną nasion paprykę oraz czosnek, miętę i oliwę. Wszystko razem miksujemy na gładką masą, przelewamy do szklanek i podajemy schłodzone.

Tagi:

beza chleb bezy