Sposób przygotowania:
Homar z ziołowym masłem i bagietką
Mleko podgrzać. W miseczce rozetrzeć drożdże z cukrem i zalać letnim mlekiem. Odczekać około 10 minut aż wyrosną. Do miski wsypać sypkie składniki, wlać ciepłe mleko i wyrośnięte drożdże. Wszystko wymieszać energicznie, wyrabiać przez około 2 minuty i odstawić. Po 15 minutach powtórnie wyrobić energicznie przez chwile.
Podzielić na trzy części i uformować bagietki, można skręcić wokół osi i ponacinać. Po upływie 30 minut posmarować ciepłą wodą i oprószyć mąką. Piekarnik nagrzać do 200 C, spryskać wodą i wstawić bagietki na 35 minut.
Homara przemyć i włożyć do dużego garnka z wrzącą wodą na 10 minut. Podczas gotowania homara w małym garnuszku rozpuścić masło i dodać rozgnieciony czosnek, zioła i odrobinę pieprzu. Homara wyjąć z wrzątku. Mięso homara wyjąć z pancerza, maczać w aromatycznym maśle. Podawać z bagietką i delikatną sałatką.
Podzielić na trzy części i uformować bagietki, można skręcić wokół osi i ponacinać. Po upływie 30 minut posmarować ciepłą wodą i oprószyć mąką. Piekarnik nagrzać do 200 C, spryskać wodą i wstawić bagietki na 35 minut.
Homara przemyć i włożyć do dużego garnka z wrzącą wodą na 10 minut. Podczas gotowania homara w małym garnuszku rozpuścić masło i dodać rozgnieciony czosnek, zioła i odrobinę pieprzu. Homara wyjąć z wrzątku. Mięso homara wyjąć z pancerza, maczać w aromatycznym maśle. Podawać z bagietką i delikatną sałatką.