Sposób przygotowania:
Hot chicken w chrupiącej panierce
Udka i skrzydełka umyć,włożyć do garnka,zalać wodą tak aby przykryła mięso,dodać kostkę rosołową o gotować na małym ogniu ok. 40 min.Mięso wyłożyć na talerz,ostudzić a następnie udka podzielić na pół,od skrzydełek odciąć końcówkę i także podzielić na pół. W głębokim talerzu roztrzepać jajka z chili i przyprawą do kurczaka,mąkę i bułkę tartą wymieszać w głębokiej misce.Kawałki kurczaka maczać w jajku i obtaczać w panierce,czynność powtórzyć.Kawałki kurczaka smażyć na rozgrzanym,głębokim tłuszczu. Tak usmażonego kurczaka ułożyć na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem,aby go osączyć z nadmiaru tłuszczu.Polecam dowolność w sposobie podania.
pieret