kontakt1982

kontakt1982

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 262]

Hot chicken w chrupiącej panierce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Chrupiący i ostry kurczak

Hot chicken w chrupiącej panierce

Składniki:

Hot chicken w chrupiącej panierce

 

  • 2 udka z kurczaka
  • 2 skrzydełka z kurczaka
  • 1 kostka rosołowa
  • 3 jajka
  • szklanka bułki tartej
  • szklanka mąki pszennej
  • płaska łyżeczka chili
  • 2 łyżki gotowej mieszanki przypraw do kurczaka
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Hot chicken w chrupiącej panierce
Udka i skrzydełka umyć,włożyć do garnka,zalać wodą tak aby przykryła mięso,dodać kostkę rosołową o gotować na małym ogniu ok. 40 min.Mięso wyłożyć na talerz,ostudzić a następnie udka podzielić na pół,od skrzydełek odciąć końcówkę i także podzielić na pół. W głębokim talerzu roztrzepać jajka z chili i przyprawą do kurczaka,mąkę i bułkę tartą wymieszać w głębokiej misce.Kawałki kurczaka maczać w jajku i obtaczać w panierce,czynność powtórzyć.Kawałki kurczaka smażyć na rozgrzanym,głębokim tłuszczu. Tak usmażonego kurczaka ułożyć na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem,aby go osączyć z nadmiaru tłuszczu.Polecam dowolność w sposobie podania.