Sposób przygotowania:
Kotlety gryczane z dynią i filetemETAP 1

Kaszę gryczaną gotujemy na sypko. Ugotowaną studzimy.
ETAP 2

Dynie kroimy w kostkę. Oprószamy ją przyprawami, skrapiamy olejem i pieczemy na pół miękko w 180°C. Gotową studzimy
ETAP 3

Mięso kroimy w kostkę i przyprawiamy. Natkę pietruszki drobno siekamy.
Tak przygotowane składniki umieszczamy w jednej misce. Dodajemy do nich jajka, mąkę i bułkę tartą.
ETAP 4

Całość mieszamy i doprawiamy do smaku. Cześć dyni w trakcie mieszania powinna się rozpadać i połączyć z kaszą.
ETAP 5

Na patelni rozgrzewamy olej. Za pomocą łyżki wykładamy porcje ciasta na rozgrzany tłuszcz, formując zgrabne placuszki. Kotleciki smażymy z dwóch stron do zrumienienia. Gotowe odsączany z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podajemy na ciepło