Sposób przygotowania:
Hummus z warzywami w wersji kolorowejHummus z buraka i czerwonej fasoli
Przygotowanie hummusu zaczynamy od ugotowania buraka. Możemy ugotować go w wodzie lub na parze. Po ugotowaniu obieramy i kroimy w kawałki.
Ciecierzycę i czerwoną fasolę gotujemy do miękkości. Jeżeli używamy warzyw z puszki, dokładnie je opłukujemy i odsączamy z nadmiaru wody.
Do przygotowania hummusu wykorzystujemy blender.
Blendujemy buraka, ciecierzycę, czerwoną fasolę z sokiem z cytryny, obranym ząbkiem czosnku i oliwą. Doprawiamy solą i pieprzem.
Po zblendowaniu hummus powinien mieć jednolitą konsystencję.
Hummus z awokado i ciecierzycy
Przygotowanie hummusu zaczynamy od obrania awokado. Przekrawamy awokado na pół, usuwamy pestkę a miąższ kroimy w drobna kostkę.
Ciecierzycę gotujemy do miękkości. Ciecierzycę z puszki dokładnie opłukujemy i odsączamy na sicie.
Natkę pietruszki myjemy i osuszamy.
Do przygotowania hummusu wykorzystujemy blender.
Blendujemy awokado, ciecierzycę z sokiem z cytryny, obranym ząbkiem czosnku, natką pietruszki i oliwą. Doprawiamy solą i pieprzem. Po zblendowaniu hummus powinien mieć kremową konsystencję.
Hummus z marchewki i ciecierzycy
Przygotowanie hummusu zaczynamy od ugotowania marchewki w wodzie lub na parze. Po ugotowaniu, marchewki odstawiamy do wystygnięcia i kroimy w kawałki.
Ciecierzycę z puszki opłukujemy i odsączamy.
Do przygotowania hummusu wykorzystujemy blender.
Blendujemy marchew, ciecierzycę z sokiem z cytryny, obranym ząbkiem czosnku i oliwą. Doprawiamy solą, pieprzem i kurkumą.
robaczek
lukrowanepierniczki