Sposób przygotowania:
Humus
Namocz ciecierzyce w wodzie przez noc, odsaczyc wode i wsypac do garnka zalac woda i doprowadzic do wrzenia. Gotowac przez ok 60 min - a tak wlasciwie to zalezy czy jest juz miekka).
!!!NIE DODAWAJ SOLI DO WODY BO NIE ZMIEKNIE!!!
Gdy jest juz miekka odsaczamy z wody i odstawiamy aby wystygla. Gdy jest juz zimna wsadzamy do blendera razem z tahini, czosnkiem, otarta skorka i sokiem z cytryny i sol. Gdy skladniki sie wymieszaja dodaj oliwe z oliwek (caly czas mieszaj/mixuj). Jesli jest zbyt malo wyraziste w smaku dodaj wiecej soli jesli jest zbyt geste odrobine przegotowaniej ale zimnej wody
!!!NIE DODAWAJ SOLI DO WODY BO NIE ZMIEKNIE!!!
Gdy jest juz miekka odsaczamy z wody i odstawiamy aby wystygla. Gdy jest juz zimna wsadzamy do blendera razem z tahini, czosnkiem, otarta skorka i sokiem z cytryny i sol. Gdy skladniki sie wymieszaja dodaj oliwe z oliwek (caly czas mieszaj/mixuj). Jesli jest zbyt malo wyraziste w smaku dodaj wiecej soli jesli jest zbyt geste odrobine przegotowaniej ale zimnej wody
marietta
eli_555