slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 369]

Humus (bezglutenowy)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna pasta do pieczywa lub dip do warzyw czy paluszków. Ciecierzyca jest bardzo zdrowym strączkiem i powinniśmy ją często jeść.

Humus (bezglutenowy)

Składniki:

Humus (bezglutenowy)

 

Sposób przygotowania:

Humus (bezglutenowy)
Obieramy czosnek i kroimy w plasterki. Do wysokiego naczynia przekładamy ciecierzycę, dodajemy wodę z puszki od ciecierzycy, tahini, czosnek, sól i pieprz.

Miksujemy blenderem na gładką pastę.Przekładamy do miseczki i podajemy od razu do jedzenia.

Humus można również przechowywać w lodówce przez kilka dni.

Tagi:

dodatek pasta