Imieninowa kolacja

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smaczna i zdrowa kolacja imieninowa

Imieninowa kolacja

Składniki:

Imieninowa kolacja

 

  • Składniki:
  • 400 g polędwiczek wieprzowych
  • 6 liści kapusty
  • 1/4 szklanki wina
  • 3 łyżki oliwy
  • 1/2 łyżeczki mielonego kminku
  • szczypta imbiru
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki sosu tabasco
  • kilka pieczarek
  • kostka warzywna
  • smażona cebula
  • łyżka masła
  • sól

Sposób przygotowania:

Imieninowa kolacja
Przygotowanie:
Polędwiczki umyć,osączyć.Nacierać dokładnie w oliwie,sosie tabasco,imbirem,czosnkiem,kminkiem,winem.Oprószać szczyptami soli.W naczyniu wstawić do lodówki na dobę.Na drugi dzień każdą z polędwiczek pokroić na 3 równe części.Każdą część układać na liściu kapusty,obwijać.Aby się nie otwarła,obwiązać nitką.
Włożyć do formy.Podlać obficie bulionem z rozpuszczonych kostek.Dusić pod przykryciem w żaroodpornej formie z dodatkiem zrumienionych na maśle pieczarek.

Tagi:

sosy