Sposób przygotowania:
Imieninowa kolacja
Przygotowanie:
Polędwiczki umyć,osączyć.Nacierać dokładnie w oliwie,sosie tabasco,imbirem,czosnkiem,kminkiem,winem.Oprószać szczyptami soli.W naczyniu wstawić do lodówki na dobę.Na drugi dzień każdą z polędwiczek pokroić na 3 równe części.Każdą część układać na liściu kapusty,obwijać.Aby się nie otwarła,obwiązać nitką.
Włożyć do formy.Podlać obficie bulionem z rozpuszczonych kostek.Dusić pod przykryciem w żaroodpornej formie z dodatkiem zrumienionych na maśle pieczarek.
Polędwiczki umyć,osączyć.Nacierać dokładnie w oliwie,sosie tabasco,imbirem,czosnkiem,kminkiem,winem.Oprószać szczyptami soli.W naczyniu wstawić do lodówki na dobę.Na drugi dzień każdą z polędwiczek pokroić na 3 równe części.Każdą część układać na liściu kapusty,obwijać.Aby się nie otwarła,obwiązać nitką.
Włożyć do formy.Podlać obficie bulionem z rozpuszczonych kostek.Dusić pod przykryciem w żaroodpornej formie z dodatkiem zrumienionych na maśle pieczarek.