Sposób przygotowania:
Indycza sakiewka z bobem i cebuląETAP 1:
Mięso umyć i osuszyć. Dosyć mocno rozbić tłuczkiem do mięsa ( ale ostrożnie aby nie przerwać mięsa). Doprawić do smaku solą i pieprzem, obficie oprószyć tymiankiem.
Obraną cebulę pokroić w cienkie plasterki. Ułożyć na mięsie, mniej więcej na środku płata mięsnego.
ETAP 2:
Obrany i oczyszczony bób położyć na cebuli
ETAP 3:
Mozzarellę pokroić w plastry, położyć na pozostały farszu i oprószyć chili. Zebrać wszystkie „rogi” mięsa i spiąć je wykałaczkami tworząc sakiewkę.
ETAP 4:
Przełożyć mięso do woreczka do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. po 20 minut rozciąć worek i dopiekać jeszcze 5 minut. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!