Sposób przygotowania:
Pierś indycza z masłem czosnkowym.
Pierś indyczą umyć pod kranem z bieżącą wodą, położyć na sitku, niech obcieknie oraz natrzeć solą, pieprzem i papryką ostrą mieloną. Wstawić na noc do lodówki. Masło zmiksować w blenderze z komorą lub rozgnieść widelcem wraz z obranymi i zmiażdżonymi ząbkami czosnku i ziołami. Przełożyć łyżką masełko do średniej miski lub słoika, zakręcić i również schłodzić. Na drugi dzień mięso wyjąć, ponacinać z obu stron nożykiem i szpikować smakowym masełkiem dziurki w mięsie.Wstawić ponownie do lodówki na parę godzin. Nagrzać piekarnik do 190-200 st. C, wlać olej na blachę lub do brytfanki, rozgrzać i kłaść naszpikowaną masełkiem czosnkowym pierś. Piec ok. godziny. Po upieczeniu wyjąć mięso z piekarnika, kroić i podawać z frytkami lub ziemniakami z wody.