Sposób przygotowania:
Indyjskie chlebki naan
Przygotowanie: Suche składniki przesiać i połączyć. Masło stopić i dodać połowę do mąki. Roztrzepać jajko i dodać z ziołami do reszty składników mieszając drewnianą łyżką. Cały czas mieszając stopniowo dodawać mleko.
Następnie wyrobić ciasto rękoma i podzielić na 8 porcji. Każdą część rozwałkować, tak by powstał 10-15 cm placek. Wszystkie placki ułożyć na blasze wyłożonej papierem i posmarować masłem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. na około 10 minut. Gotowe placki powinny być zrumienione.
Następnie wyrobić ciasto rękoma i podzielić na 8 porcji. Każdą część rozwałkować, tak by powstał 10-15 cm placek. Wszystkie placki ułożyć na blasze wyłożonej papierem i posmarować masłem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. na około 10 minut. Gotowe placki powinny być zrumienione.