Sposób przygotowania:
Filet z indyka duszony w mleku sojowym
Filet z indyka oczyszczamy z błonek i nacieramy przyprawami: solą, pieprzem, szałwią, papryką i tymiankiem. Mięso odkładamy na noc do lodówki. Następnego dnia filet podsmażamy na rumiano z każdej strony. Całość zalewamy mlekiem sojowym, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i dusimy pod przykryciem około godziny, do miękkości. Ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku przyprawami. Kuskus przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy je na tłuszczu dodając groszek. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora, doprawiamy do smaku. Dodajemy kuskus i całość mieszamy. Gotowego indyka podajemy pokrojonego w plastry z kuskusem z warzywami. Mleko sojowe można zastąpić zwykłym mlekiem. Smacznego ;)
zbysiowa
Cukiereczek13
marietta
Cukiereczek13
Dokładnie tak ;)