dża

dża

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 262]

Indyk duszony z cebulą i chili

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Lekki, ale pikantny indyk duszony w cebuli

Indyk duszony z cebulą i chili Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Indyk duszony z cebulą i chili

 

  • 40 dag sznycli z piersi indyka
  • 2 cebule
  • 1 papryczka chili
  • 1 łyżka suszonej włoszczyzny
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Indyk duszony z cebulą i chili
Mięso umyłam, osuszyłam i posypałam solą oraz sporą ilością pieprzu. Cebulę pokroiłam w pióra, a chili w drobne paseczki. W rondlu rozgrzałam olej i obsmażyłam na nim kawałki indyka. Następnie dodałam cebulę i chili oraz suszoną jarzynkę. Całość zalałam ¾ szklanki gorącej wody i dusiłam pod przykryciem przez 20 minut. Podałam z ziemniakami i sałatką kalafiorowo - pomidorową.
Indyk duszony z cebulą i chili
Do obsmażonego mięsa dodałam pióra cebuli i chili
Indyk duszony z cebulą i chili
Całość doprawiłam i dolałam gorącą wodę
Indyk duszony z cebulą i chili
Danie dusiłam pod przykryciem około 20 minut

Tagi:

indyk cebula