iwona3004

iwona3004

Szef Kuchni
[Przepisów: 74]

Udziec z indyka duszony z cebulą

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Mięso z indyka jest lekko słodkawe więc zawsze doprawiam je na ostro...a wołowe kostki podnoszą smak i powodują,że sos jest ciemniejszy...

Udziec z indyka duszony z cebulą

Składniki:

Udziec z indyka duszony z cebulą

 

  • udziec z indyka
  • 2 cebule
  • sól,pieprz mielony,chilli w proszku,2 kostki wołowe,mąka,trochę masła

Sposób przygotowania:

Udziec z indyka duszony z cebulą
Udziec oczyściłam i umyłam,natarłam solą,pieprzem i chilli,obłożyłam pokrojoną w półtalarki cebulą i wstawiłam do lodówki na ok.2 godz.W rondlu mocno rozgrzałam masło i obsmażyłam mięso z każdej strony,następnie dodałam cebulę i na małym gazie dusiłam pod przykryciem ok.półtorej godziny od czasu do czasu podlewają gorącą wodą.W połowie duszenia dodałam pokruszone kostki wołowe.Sos zagęściłam mąką.Podałam z ziemniakami i czerwoną kapustą. SMACZNEGO!

Tagi:

cebula indyk