Sposób przygotowania:
Indyk faszerowany
Kroimy marchewkę w plasterki i obgotowujemy 5 minut w osolonej wodzie.Osączamy ją.10dkg pora kroimy w krążki.Ucieramy razem twarożek,3 łyżki musztardy i żółtko,doprawiamy je solą i pieprzem a potem mieszamy z porem i marchewką.Wycinamy w mięsie głęboką kieszeń i wypełniamy ją farszem.Spinamy mięso wykałaczkami i dodatkowo ściskamy mocno nitką.Pieczemy 75 minut w temperaturze 200*C.+++Włoszczyznę kroimy na duże kawałki,zalewamy 2 szklankami wody.Na górze układamy obrane i przekrojone na połowę ziemniaki.Gotujemy około 20 minut.+++resztę porów kroimy na małe kawałki,pomidory kroimy na cząstki.Pory podsmażamy na oleju a potem wlewamy rosół.Dodajemy pomidory i ziemniaki (te które były z włoszczyzną).Doprawiamy solą i pieprzem.Dusimy 5 minut+++Sos z pieczenia przecedzamy i dodajemy do niego śmietanę.Gotujemy.Wlewamy zasmażkę i cały czas mieszamy.Doprawiamy pieprzem i musztardą.+++Podajemy mięso obłożone jarzynką,polane sosem i ozdobione natka pietruszki.Smacznego!!!