dża

dża

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 262]

Indyk pod kolorowym kocykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Indyk lubi wylegiwać się na chmurce z ryżu przykryty kocykiem z roszponki, pomidora i mozzarelli.

Indyk pod kolorowym kocykiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Indyk pod kolorowym kocykiem

 

  • 50 dag polędwiczki z indyka
  • 3 garści roszponki
  • 1 duży pomidor
  • 12 dag mozzarelli
  • 1 ząbek czosnku
  • oregano
  • sól, pieprz, olej

Sposób przygotowania:

Indyk pod kolorowym kocykiem
Czosnek wycisnęłam i połączyłam z oregano (łyżeczka z "górką") i łyżką oleju. Tą miksturą dokładnie wysmarowałam pokrojone w mniejsze kawałki i lekko rozbite mięso, odstawiłam. Pomidora pokroiłam w plastry a mozzarellę w duże słupki. Na rozgrzaną patelnię włożyłam kotlety, gdy wysmażyły się z jednej strony, przerzuciłam je an drugą i wtedy na każdym ułożyłam w kolejności: roszponkę, pomidora i ser. Całość posoliłam, popieprzyłam i przykryłam na minutę. Ułożyłam na równolegle ugotowanym ryżu i danie gotowe.
Indyk pod kolorowym kocykiem
Niewiele produktów jest potrzebnych. Z prawej widać wstępnie przygotowane mięso.
Indyk pod kolorowym kocykiem
Kotlety po przełożeniu na drugą stronę obkładam resztą produktów i na chwilę przykrywam.
Indyk pod kolorowym kocykiem
W ciągu 30 minut zrobiłam wyśmienity obiad. Me gusta;-)

Tagi:

indyk