Indyk Teriyaki :)

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Takie danie nie doda nam kilogramów , da tylko przyjemność :)

Indyk Teriyaki :)

Składniki:

Indyk Teriyaki :)

 

  • 200 gram makaronu orkiszowego z pełnego przemiału typu spaghetti
  • 150 gram fileta z indyka
  • 200 gram brokułów
  • 100 gram pieczarek
  • 3 łyżki sosu tajskiego Teriyaki
  • oliwa z oliwek
  • sól morska
  • pieprz czarny świeżo mielony

 

Sposób przygotowania:

Indyk Teriyaki :)
Fileta z indyka myjemy pod bieżącą wodą , osuszamy ręcznikiem kuchennym papierowym i kroimy w cienkie paseczki.Solimy i pieprzymy i odstawiamy na chwilę . Brokuła dzielimy na drobne kawałki , a pieczarki kroimy na pół.Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy indyka aż się ładnie zarumieni.Następnie zmniejszamy gaz i wrzucamy warzywa i dusimy pod przykrywką około 15 minut.W międzyczasie nastawiamy osoloną wodę i na wrzątek wrzucamy nasz makaron z orkiszu.Gotujemy około 10 minut.Do warzyw z indykiem dolewamy sos teriyaki , mieszamy dokładnie i podajemy z ugotowanym makaronem.Smacznego