pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Indyk w 5 sałatach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

indyk na zielonym posłaniu

Indyk w 5 sałatach

Składniki:

Indyk w 5 sałatach

 

  • 600 g pierś z indyka,
  • 1 sałata endywia,
  • 1 sałata kędzierzawa zielona,
  • 1 sałata kędzierzawa czerwona,
  • 1 sałata lolo,
  • rukola do dekoracji,
  • 200 ml jogurt naturalny,
  • 2 łyżki oliwa extra vergin,
  • sól ziołowa,
  • sól, cukier, pieprz,
  • limonka lub cytryna,
  • Kucharek - uniwersalna,
  • 10 pomidorki koktajlowe

 

Sposób przygotowania:

Indyk w 5 sałatach
Indyka kroimy w paseczki, posypujemy Kucharkiem i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. W dużej miseczce sałatę rwiemy na małe kawałeczki. Liście rukoli dodajemy w całości, pomidorki kroimy na pół. Dorzucamy smażone kawałki indyka i całość polewamy sosem z jogurtu wymieszanego z oliwą, z sokiem i startą skórką z limonki doprawionego solą ziołową, pieprzem i szczyptą cukru. Nie mieszamy przed spożyciem.