sugestia

sugestia

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

indyk w miodzie

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dla miłośników indyków, coś w sam raz.

indyk w miodzie

Składniki:

indyk w miodzie

 

  • indyk (połówka),
  • pół szklanki miodu,
  • przyprawy( imbir, sól),
  • ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę

 

Sposób przygotowania:

indyk w miodzie
Miód wymieszać z imbirem oraz czosnkiem. Umyte mięso natrzeć sola i odstawić na około pół godziny. Następnie natrzeć miodem i imbirem, owinąć folią aluminiową i wstawić do lodówki na 4 godziny. Przełożyć do brytfanki, podlać wodą i piec w temperaturze 200 stopni, długość pieczenia zależy od wagi indyka. Smacznego! :)