kamis

kamis

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

Indyk w orzechach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Indyka pokroić na 2-3 duże kawałki, oprószyć majerankiem, pieprzem, solą.

Indyk w orzechach

Składniki:

Indyk w orzechach

 

  • 600 g piersi z indyka

 

 

 

  • 3 łyżki oleju

 

  • Przyprawy KAMIS:

 

  • 2 łyżeczki Majeranku

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Indyk w orzechach
Indyka pokroić na 2-3 duże kawałki, oprószyć majerankiem, pieprzem, solą, panierować w jajku i zmielonych włoskich orzechach. Mięso obsmażyć na patelni, a następnie wstawić do piekarnika na 10 minut w temp. 160 st. Podawać z modrą kapustą.