Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Indyk w sosie orzechowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Indyk w sosie orzechowym

Indyk w sosie orzechowym

Składniki:

Indyk w sosie orzechowym

 

  • ½ kg piersi z indyka
  • 7 łyżek masła orzechowego
  • 1 szklanka bulionu drobiowego
  • 1 łyżeczka curry
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • oliwa z oliwek
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Indyk w sosie orzechowym

Pierś kroimy w kostkę i smażymy na oliwie na złoty kolor. W garnku, na małym ogniu gotujemy bulion i masło orzechowe, dodajemy przyprawy. Podajemy z indykiem.


Tagi:

indyk