Sposób przygotowania:
Indyk z kapustą
Marchewkę obrac i pokroic w kostkę,natkę pietruszki posiekac.
W rondlu rozgrzac masło,wsypac marchew,wypłukaną kiszoną
kasustęi natkę.Dusic chwilę pod przykryciem.Doprawic pieprzem i solą,wymieszac i odstawic do wystudzenia.
Z kiełbasy zdjąc skórkę,pokroic i wymieszac z kapustą i śmietaną.
Indyka opłukac i wypełnic masą.Otwór spiąc szpilkami.
W brytfannie rozgrzac margarynę i podsmażyc indyka ze wszystkich stron.Przełożyc go do piekarnika,piec około 2 godz w tem 200 stopni. Po 30 minutach zalac indyka bulionem,od czasu do czasu polewając go.Po wyjęciu mięsa do sosu dodac zageszczacz i wymieszac
W rondlu rozgrzac masło,wsypac marchew,wypłukaną kiszoną
kasustęi natkę.Dusic chwilę pod przykryciem.Doprawic pieprzem i solą,wymieszac i odstawic do wystudzenia.
Z kiełbasy zdjąc skórkę,pokroic i wymieszac z kapustą i śmietaną.
Indyka opłukac i wypełnic masą.Otwór spiąc szpilkami.
W brytfannie rozgrzac margarynę i podsmażyc indyka ze wszystkich stron.Przełożyc go do piekarnika,piec około 2 godz w tem 200 stopni. Po 30 minutach zalac indyka bulionem,od czasu do czasu polewając go.Po wyjęciu mięsa do sosu dodac zageszczacz i wymieszac