Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Indyk z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

smaczne mięsko na obiad. /

Indyk z pieczarkami

Składniki:

Indyk z pieczarkami

 

  • 80 dag piersi z indyka
  • 0,5 kg pieczarek
  • 2 lyżki roślinnego masła
  • 1 cebula
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Indyk z pieczarkami
Pieczarki oraz cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę, po czym przesmażamy je na maśle, doprawiamy sola i pieprzem. Pierś z inyka rozcinamy na pół, lekko rozbijamy i soprawiamy od wewnątrz sola i pieprzem. Nakładamy usmażone pieczarki po czym składamy mięso i obwiązujemy sznurkiem, tworząć roladke. Solimy i pieprzymy z zewnątrz, ukladamy na werchu lyzkę masła i wkładamy do rękawa kuchennego. Pieczemy mięso 40 minut. Po yjeciu kroimy i podajemy do obiadu.