Sposób przygotowania:
Indyk z ryżem i papryką
Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy.
Fileta z indyka myjemy i osuszamy, kroimy w kostkę. Dodajemy przyprawę do indyka, olej i dokładnie wszystko mieszamy.
Do indyka dodajemy pokrojoną w piórko cebulkę. Wszystko smażymy na rozgrzanej patelni. Dodajemy pokrojoną papryczkę i smażymy. Na koniec dodajemy ugotowany ryż. Wszystko dokładnie mieszamy.
Ewentualnie doprawiamy do smaku.
Fileta z indyka myjemy i osuszamy, kroimy w kostkę. Dodajemy przyprawę do indyka, olej i dokładnie wszystko mieszamy.
Do indyka dodajemy pokrojoną w piórko cebulkę. Wszystko smażymy na rozgrzanej patelni. Dodajemy pokrojoną papryczkę i smażymy. Na koniec dodajemy ugotowany ryż. Wszystko dokładnie mieszamy.
Ewentualnie doprawiamy do smaku.
Blendi