Sposób przygotowania:
Indyk w piórach i szpinaku
Mięso umyłam, osuszyłam, pokroiłam w paseczki i przełożyłam do miski. Dodałam suszone pomidory, czosnek przeciśnięty przez praskę, oregano, po 2 szczypty soli i pieprzu oraz 2 łyżki oleju, wymieszałam i odstawiłam na ½ godziny. Makaron ugotowałam al dente w osolonej wodzie, odcedziłam. Szpinak umyłam, osączyłam na sicie. W szerokim rondlu rozgrzałam kolejne 2 łyżki oleju, wrzuciłam mięso i zrumieniłam je lekko. Następnie dodałam szpinak, wymieszałam i wlałam śmietanę. Gotowałam chwilę, następnie wrzuciłam makaron, wymieszałam. Dużą łyżką zrobiłam 3 wgłębienia, w każde wbiłam jajko. Całość doprawiłam solą i pieprzem oraz posypałam połową sera, przykryłam i podgrzewałam do momentu ścięcia białek. Na talerzach posypałam resztą sera.
darmiona
jaNina