motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Indyk z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne mięsko indycze z warzywami. Jest szybkie w przygotowaniu. Można podawać jako samodzielne danie.

Indyk z warzywami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Indyk z warzywami

 

  • 60 dkg fileta z indyka
  • marchew
  • pietruszka
  • cebula
  • 1/4 selera
  • olej do smażenia
  • kostka rosołowa
  • liść laurowy
  • 3 szt ziela

Sposób przygotowania:

Indyk z warzywami
Umyte i osuszone mięsko kroimy na mniejsze kawałki. Marchewkę, pietruszkę, seler i cebulkę obieramy. Jarzyny kroimy w kostkę. Natomiast cebulkę w piórko.

Przygotowane mięsko smażymy na rozgrzanym oleju. Przekładamy do garnka, podlewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową i dusimy na wolnym ogniu.

W tym czasie na rozgrzanym oleju smażymy przygotowane jarzyny. Wszystko dodajemy do garnka razem z liściem laurowym i zielem angielskim.

Dusimy do miękkości. Doprawiamy do smaku.
Indyk z warzywami
Umyte mięso dokładnie osuszamy i kroimy na kawałki
Indyk z warzywami
Przygotowane mięso smażymy na rozgrzanym oleju
Indyk z warzywami
Jarzyny obieramy i kroimy. Cebulkę kroimy w piórko
Indyk z warzywami
Przygotowane jarzyny smażymy na rozgrzanym oleju
Indyk z warzywami
Wszystkie przygotowane składniki dajemy do garnka. Podlewamy wodą i dusimy