Sposób przygotowania:
Indyk z warzywami
Umyte i osuszone mięsko kroimy na mniejsze kawałki. Marchewkę, pietruszkę, seler i cebulkę obieramy. Jarzyny kroimy w kostkę. Natomiast cebulkę w piórko.
Przygotowane mięsko smażymy na rozgrzanym oleju. Przekładamy do garnka, podlewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową i dusimy na wolnym ogniu.
W tym czasie na rozgrzanym oleju smażymy przygotowane jarzyny. Wszystko dodajemy do garnka razem z liściem laurowym i zielem angielskim.
Dusimy do miękkości. Doprawiamy do smaku.
Przygotowane mięsko smażymy na rozgrzanym oleju. Przekładamy do garnka, podlewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową i dusimy na wolnym ogniu.
W tym czasie na rozgrzanym oleju smażymy przygotowane jarzyny. Wszystko dodajemy do garnka razem z liściem laurowym i zielem angielskim.
Dusimy do miękkości. Doprawiamy do smaku.