kindzia

kindzia

Starszy Kucharz
[Przepisów: 31]

Indyk z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 1

Mięso z indyka lekko rozbijamy i posypujemy pokruszonymi kostkami Knorr, skrapiamy olejem

Indyk z warzywami

Składniki:

Indyk z warzywami

 

  • 3 plastry fileta z indyka po 200 g
  • 1 mini kostka czosnkowa Knorr
  • 2 łyżki oleju
  • mały bakłażan
  • 1 czerwona papryka
  • 1 czerwona cebula

Sposób przygotowania:

Indyk z warzywami
Mięso z indyka lekko rozbijamy i posypujemy pokruszonymi kostkami Knorr, skrapiamy olejem i pozostawiamy w tej marynacie na ok. 1 godzinę. Plastry marynowanego mięsa smażymy lub grillujemy razem z pokrojonymi i posypanymi przyprawami warzywami.