pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Indyk zapiekany z oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

niesamowite w smaku połączenie

Indyk zapiekany z oliwkami

Składniki:

Indyk zapiekany z oliwkami

 

  • 40 dag filet z indyka,
  • 20 sztuk oliwki zielone bez pestek,
  • Sól,
  • 1 szczypta papryka słodka,
  • 2 łyżeczki przyprawa do kurczaka,
  • 3 czosnek ząbki

 

Sposób przygotowania:

Indyk zapiekany z oliwkami
Filet z indyka kroimy w kostkę i przyprawiamy solą, papryką, przyprawą do kurczaka dodajemy pokrojony czosnek i dokładnie mieszamy. Na foli aluminiowej kładziemy mięso, posypujemy z wierzchu oliwkami pokrojonymi w talarki i zawijamy. Pieczemy ok. 50 minut w temperaturze 180°C. Na ostatnie 10-15 minut pieczenia otwieramy folię, aby indyk troszkę odparował.