Sposób przygotowania:
Intrygująca cielęcina z czosnkiem
Cielęcinę umyć, rozciąć na pół, ale nie do samego końca. Rozłożyć i lekko rozbić tłuczkiem. Wnętrze mięsa natrzeć solą, pieprzem, przyprawą czosnkowo-majerankowa. Następnie zrolować i związać bawełnianą nicią. Czosnek posiekać, wymieszać z roztartym majerankiem, dodać olej i wino. Mięso włożyć do ciasnego naczynia, zalać marynatą, przykryć i wstawić do lodówki na noc. Przełożyć do brytfanki i piec około 1-1,5 godziny w temperaturze 180°C polewając co jakiś czas wytwarzającym się sosem. W trakcie pieczenia koniecznie obracać. Wlać rozrobioną w odrobinie sosu przyprawę czosnkowo-majerankową. Wyjąć roladę, ostudzić. Usunąć nici, podawać pokrojoną w plastry.