Sposób przygotowania:
Isaura - ciasto czekoladowo - sernikowe.
CIASTO :
Margarynę,cukier,kakao,woda i cukier waniliowy gotować 5 minut. Po ostudzeniu dodać 4 żółtka , wymieszać i odlać pól szklanki na polewę ( masę można odlać przed dodaniem jajek - to bezpieczniejsze :)) Do reszty dodać mąkę,proszek do pieczenia i pianę z białek. Wlać na blachę pokrytą papierem do pieczenia.
TWARÓG:
Połączyć wszystkie składniki z całymi jajkami. Gdy masa jest zbyt wodnista dodać kaszkę manną , ok. 2 łyżek.
Wlać lub nakładać twaróg na ciasto i piec w 200 stopniach. Piekarnik powinien być ciepły,nagrzany.
Po wystudzeniu polać polewą czekoladową pozostałą z odlania do szklanki - należy polewę lekko podgrzać,ponieważ przez ten czas zrobiła się już"sztywna".
Ciasto zawsze wychodzi pyszne,nawet,jeśli masa twarogowa jest zbyt wodnista.Świetnie nadaje się na święta.
SMACZNEGO !!!
Margarynę,cukier,kakao,woda i cukier waniliowy gotować 5 minut. Po ostudzeniu dodać 4 żółtka , wymieszać i odlać pól szklanki na polewę ( masę można odlać przed dodaniem jajek - to bezpieczniejsze :)) Do reszty dodać mąkę,proszek do pieczenia i pianę z białek. Wlać na blachę pokrytą papierem do pieczenia.
TWARÓG:
Połączyć wszystkie składniki z całymi jajkami. Gdy masa jest zbyt wodnista dodać kaszkę manną , ok. 2 łyżek.
Wlać lub nakładać twaróg na ciasto i piec w 200 stopniach. Piekarnik powinien być ciepły,nagrzany.
Po wystudzeniu polać polewą czekoladową pozostałą z odlania do szklanki - należy polewę lekko podgrzać,ponieważ przez ten czas zrobiła się już"sztywna".
Ciasto zawsze wychodzi pyszne,nawet,jeśli masa twarogowa jest zbyt wodnista.Świetnie nadaje się na święta.
SMACZNEGO !!!
Vi.