paschalina

paschalina

Kucharz
[Przepisów: 4]

Jabłecznik

  • 35
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 39

Przepis na przyrządzenie ciasta Jabłecznik

Jabłecznik

Składniki:

Jabłecznik

 

Sposób przygotowania:

Jabłecznik
1. Obrane i starte jabłka smażyć, dolewając wody, można dodać 1 łyżkę cukru i cynamon. ( piec, aż zmiekkną, jeśli zostanie woda, należy ją odlać można przez sitko). 2. Wsypać do miski proszek do pieczenia, mąkę, dodać śmietanę, masło i żółtka. 3. Zagnieść ciasto i podzielić na dwie części, ktore należy rozwałkować. 4. Na blasze z folią aluminiową, równomiernie rozsypać bułkę tartą i położyć na nią 1 cz. rozwałkowanego ciasta. 5. Dodać smażone jabłka, następnie 2 cz. ciasta. 6. Piec przez ok. 40 min. w temp. 180 stopni C. 7. Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem (niekoniecznie).Smacznego :)