Sposób przygotowania:
Jabłecznik na biszkopcie
BISZKOPT:Białka oddzielić od żółtek. Ubić na sztywną pianę. Miksując dodać cukier i żółtka, na końcu mąkę i proszek.Piec ok.30 minut w temp.170 st.C. MASA JABŁKOWA: jabłka obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Do rondelka wlać wody tyle aby zakryć dno. Wsypać jabłka i prażyć przez chwilę-dodać cukier. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szkl wody i na końcu wlać do jabłek-dobrze wymieszać.Jabłka wyłożyć na biszkopt. Włożyć do lodówki. Można użyć startych jabłek ze słoika lub mus jabłkowy i dodać już tylko rozpuszczoną żelatynę . KREM: Żelatynę rozpuścić w 1/4 szkl wody. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, na końcu dodać cukier puder i żelatynę-cały czas miksując.Krem wyłożyć na ciasto, rozprowadzić łyżką i ponownie włożyć do lodówki .
ptychu
moniaggg