Sposób przygotowania:
Najprostsza szarlotkaPrzygotuj ciasto według poniższych wskazówek:
z mąki, margaryny, cukru, proszku do pieczenia, cukru waniliowego, 3 jajek i 2 łyżek śmietany zagnieć ciasto i podziel na dwie części. Na papierze do pieczenia rozwałkuj jedną część ciasta i podpiecz na złoty kolor.
Rodzynki zalej wrzątkiem i odstaw by zmiękły.
Jabłka pokrój na plasterki i posyp nieco cukrem i cynamonem. Potem odstaw, by puściły sok. Odsączone z soku jabłka ułóż na podpieczonym spodzie, posyp rodzynkami (odcedzonymi z wody), nakryj drugą częścią ciasta. Możesz posmarować po wierzchu odrobiną białka.
Najprostszą szarlotkę upiecz na "złoto" w 180°C w piekarniku (około 40 min.). Podawaj na porcelanie Villa Italia.
Michalina
Tylko zamiast plastrów jabłek polecam utarte na grubej tarce.
lina
Gość
Nie chwal sie lino!!!Bo to nieladnie babo
Gość
Gość
Gość
Gość
sandra200
Gość
Gość
Gość
Amberr8
Bahus
dorotabor
Gość
hoffija44
Gość
aDzius04
mainik
alka6543
stokrotka24
mainik