kwiatek67

kwiatek67

Kucharz
[Przepisów: 12]

Jabłecznik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Margarynę , proszek do pieczenia,mąkę i cukier wygnieść razem,powstanie kruszonka.

Jabłecznik

Składniki:

Jabłecznik

 

  • 1 kostka margaryny,
  • 3 szklanki mąki,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1 szklanka cukru,
  • 5 jajek,
  • 0,5 szklanki cukru pudru,
  • 1słoik musu jabłkowego (lub 1,5 kg jabłek startych jabłek)

Sposób przygotowania:

Jabłecznik
Żółtka dodać do kruszonki,wygnieśc na kulkę,którą następnie podzielić na pół.Połowę kulki rozłożyć na blachę. Ubić białka z cukrem pudrem.Położyć na ciasto jabłka,pianę z białek.Pozostałe ciasto przykryć na wierzch.