becia123

becia123

Starszy Kucharz
[Przepisów: 13]

Jabłecznik

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszny jabłecznik. Troszkę pracochłonny ale warto spróbować jest naprawdę pyszny szczególnie zimą.

Jabłecznik Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jabłecznik

 

Sposób przygotowania:

Jabłecznik
Tortownicę wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Jabłka obrać i pokroić w plasterki. Napełnić nimi tortownicę. Utrzeć jajka z cukrem, dodać skórkę z cytryny i przesianą mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać ciasto i dokładnie wyrobić. Wylać ciasto na jabłka i piec w temperaturze 170 - 180 stopni przez 50 - 70 minut.
Smacznego!
Jabłecznik
jabłecznik już upieczony