dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Jabłecznik 9.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Ciasto szybko się robi a smakuje rewelacyjnie.

Jabłecznik 9. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jabłecznik 9.

 

  • 4 jajka
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 3/4 szkl cukru
  • 1 szkl mąki
  • 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3/4 kostki margaryny
  • 2 jabłka

Sposób przygotowania:

Jabłecznik 9.
Jajka myjemy, wbijamy do miski. Dodajemy cukier i cukier wanilinowy i ucieramy. Do masy jajecznej dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec wlewamy rozpuszczoną i wystudzoną margarynę. Całość dokładnie mieszamy. Na koniec do ciasta dodajemy obrane, pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w plasterki jabłka. Ciasto wlewamy do tortownicy i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni ok 40 - 45 minut. Smacznego.
Jabłecznik 9.
Do miski wbijamy jajka i ucieramy z cukrami.
Jabłecznik 9.
Wszystkie składniki ciasta dokładnie mieszamy.
Jabłecznik 9.
Na koniec do ciasta dodajemy pokrojone jabłka.